zaterdag, augustus 19, 2006

Reisverzekering

Een reisverzekering is een aanvullende verzekering voor de schade die u tijdens uw vakantie kunt lijden. Vooral wanneer u naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk om na te gaan of uw lopende verzekeringen de tijdens reizen geleden schade dekken en tot welk bedrag. In de landen van de Europese Unie kunnen uw verzorgingskosten door de plaatselijke Sociale Zekerheid overgenomen worden. Controleer of uw aanvullende ziekteverzekering de kosten vergoedt, die u in het buitenland maakt. Een medische handeling kan in het buitenland veel duurder zijn en zonder reisverzekering wordt u niet vergoed voor deze bijkomende kosten.


Waarom ?
De reisverzekering omvat in het algemeen garanties voor bagage, medische kosten, onvoorziene kosten, ongevallen en repatriëring. Bij de meeste reisverzekeringen kunt u zelf bepalen welke opties u wenst af te sluiten. Wanneer u bij voorbeeld geen waardevolle voorwerpen meeneemt, vindt u het misschien niet noodzakelijk om uw bagage te verzekeren.

Uw eigen schuld en nalatigheid zijn bijna altijd uitgesloten.Dit is het geval wanneer u waardevolle voorwerpen zichtbaar in uw voertuig hebt achtergelaten en deze gestolen zijn. Het is aanbevolen om de algemene voorwaarden goed te lezen alvorens op vakantie te gaan. Soms worden zelfs de kosten voor het opnieuw verkrijgen van verloren of gestolen identiteitsbewijzen vergoed.

Wanneer uw goederen tijdens de reis gestolen of verloren werden, is het belangrijk om de verzekeraar een aangifte bij de plaatselijke politie te overhandigen.
Wat ?
Een verzekering die u toelaat onbezorgd op reis te gaan.


Veel gestelde vragen bij het afsluiten van een reisverzekering:
Ik ben reeds via mijn mutualiteit verzekerd. Is dit voldoende?
De meeste mutualiteiten bieden u een basisverzekering aan die, afhankelijk van uw specifieke situatie, ontoereikend kan zijn. De franchise evenals het remgeld blijft ten uwen laste. Een reisbijstandsverzekering betaalt alle gewaarborgde kosten terug voor tussenkomst mutualiteit.

Als ik een ongeval heb in het buitenland, worden mijn kosten in Nederland dan terugbetaald?
De nabehandelingskosten in Nederland ten gevolge van een ongeval in het buitenland worden door de meeste maatschappijen tot max. 1 jaar na het ongeval terugbetaald. Ook voorzien zij een vergoeding in geval van overlijden of blijvende invaliditeit.

Geen opmerkingen: