zondag, augustus 20, 2006

Autoverzekering

Aan het stuur van uw wagen bent u nooit veilig voor een ongeval en dat kan zware financiële gevolgen hebben. Voor uw autoverzekering kijkt u best naar de beste prijs-kwaliteitverhouding met een aantrekkelijke premie en verschillende voordelen waarvoor u bij andere verzekeraars soms moet bijbetalen: 24 uur op 24 bijstand, gratis repatriëring van de passagiers en van het voertuig na een ongeval in Nederland en een snelle regeling van het ongeval door een beheerder die uw dossier persoonlijk opvolgt zijn maar enkele zaken waar u best op let!



Waarom ?
De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto is VERPLICHT voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg komt. Deze verplichte verzekering vergoedt derden aan wie u schade hebt veroorzaakt bij het gebruik van uw auto. Zij biedt u daarenboven verscheidene bijkomende waarborgen.

Wat ?
De stoffelijke en lichamelijke schade die u aan derden veroorzaakt bij een ongeval.


Veel gestelde vragen over het afsluiten van een autoverzekering:
Wat is een bonus/malus ladder en hoe werkt die ?
Op basis van de bonus/malus-ladder bepaalt de verzekeraar hoeveel korting (of toeslag) u krijgt op de basispremie van uw verzekering. Tijdens de looptijd van de verzekering bouwt u, zolang u geen schade claimt, schadevrije jaren op. Aan de hand van het aantal schadevrije jaren kent de verzekeraar korting toe, de zogenaamde no-claimkorting. Hoe hoger uw trede is op de bonus/malus-ladder, des te hoger is uw korting. De korting kan groeien tot wel 75% op de basispremie. Let op ! Er is geen uniforme bonus/malus-ladder. Elke verzekeraar hanteerd zijn eigen ladder met zijn eigen indeling in tredes en bijbehorende no-claim korting. U kunt de bonus/malus-ladder terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Gaat de verzekering direct in bij de meeste aanbieders als ik online een verzekering afsluit?
Ja, als u de verzekering direct in wilt laten gaan dan kan dat. U heeft dekking vanaf het moment dat u de verzekering heeft afgesloten en de polis in uw Privé Domein beschikbaar is. Dus direct. Als de door u gewenste ingangsdatum na vandaag ligt, gaat de dekking op de betreffende dag op 00.00 uur in. Staat de auto nog niet op uw naam, dan kunt u een tijdelijke polis afsluiten. Deze biedt met terugwerkende kracht dekking als u de polis op diezelfde dag omzet in een definitieve. Controleer dit alles echter best wel goed!

Wat is een WA verzekering ?
De WA verzekering vergoedt de schade die u met uw voertuig hebt aangebracht aan de tegenpartij en/of inzittenden van de auto (niet zijnde de bestuurder), mits u voor die schade aansprakelijk bent. Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd. U bent wettelijk verplicht om, vanaf het moment dat het kenteken op uw naam komt te staan, de auto te verzekeren voor dit WA-risico.

1 opmerking:

Autoverzekering zei

Mocht u geinteresseerd zijn om ruim 90 aanbieders met elkaar te vergelijken dan kunt u hier vrijblijvend een kijkje komen nemen