zondag, augustus 20, 2006

Arbeidsongeschiktheids verzekering

Als goed werkende burger kan u eigenlijk niet meer zonder een goede arbeidsongeschiktheids - verzekering, zeker omdat u van de overheid weinig te verwachten heeft. Want onverzekerd is een griepje nog te overzien, maar een langdurige ziekte of een ernstig ongeval kan nare financiële gevolgen voor u hebben. Om dat te voorkomen kunt u maar beter zorgen voor een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering.


Waarom ?
Als appeltje voor de dorst. Goed voorbereid zijn op nare gevolgen

Wat ?
De schade van economische, morele en zelfs esthetische aard bij blijvende invaliditeit of overlijden


Veel gestelde vragen over het afsluiten van een verzekering arbeidsongeschiktheid:
Hoe snel kan ik verzekerd zijn?
Een veel voorkomende misvatting is dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering snel geregeld is! Alle verzekeraars zullen afhankelijk van uw aanvraag en de bijbehorende gezondheidsverklaring een grondig acceptatie traject uitvoeren. De termijn die hier voor staat is circa 1,5 - 2 maanden indien we mogen spreken van een “gezond risico” en mede afhankelijk van uw eigen medewerking!

Is een tijdelijke of voorlopige dekking mogelijk?
Bij sommige verzekeraars is er inderdaad een mogelijkheid tot voorlopige dekking. Deze voorlopige dekking zal echter nooit langer uitkeren dan 1 jaar en de arbeidsongeschiktheid dient een gevolg te zijn van een ongeval.

Wat moet ik allemaal meesturen met een aanvraag?
De meeste verzekeraars vragen naast een compleet ingevuld aanvraagformulier en gezondheidsverklaring ook aanvullende informatie zoals;

Inschrijving Kamer van Koophandel (indien van toepassing)
Jaaropgaven tot 3 jaar terug
Inkomensprognose komend jaar ( of businessplan)

Geen opmerkingen: