zaterdag, augustus 19, 2006

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijden heeft voor de familie vaak zware financiële problemen tot gevolg. Wie gaat de opleiding van de kinderen bekostigen? Hoe gaat men zijn huidige levensstandaard behouden? Bovenop een plotse daling van de bestaansmiddelen, komen er soms zware kosten bij zoals de ziekenhuisfacturen, begrafeniskosten en successierechten. Het is dus verstandig om op zeker te spelen. De overlijdensverzekering garandeert de storting van een bepaald kapitaal aan uw rechthebbenden.


Waarom ?
Voor de tijdelijke of levenslange bescherming van uw familie.

Wat ?
De uitkering van een bepaald kapitaal in geval van overlijden van de verzekerde


Veel gestelde vragen bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering:
Wat is het nut van een overlijdensrisicoverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering is eigenlijk onmisbaar voor ieder gezin, ongeacht wie er voor de inkomsten zorgt:
- Overlijdt de kostwinner, dan daalt het inkomen van de achterblijvende partner. De woonlasten of de kosten voor de kinderen kunnen dan al snel onbetaalbaar worden.
- Overlijdt de niet werkende ouder, dan zal juist de kostwinner voor extra financiële uitgaven komen te staan, bijvoorbeeld voor kinderopvang bij kleine kinderen en voor studie bij opgroeiende kinderen.
- Als u tweeverdiener bent, is uw bestedingspatroon waarschijnlijk ook afgestemd op twee inkomens. Valt één van de tweeverdieners weg, dan zou de achterblijvende partner bijvoorbeeld de hoge lasten van de woning niet meer kunnen opbrengen.

Waar is de premie van een overlijdensrisicoverzekering van afhankelijk?
De premie is ondermeer afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde, het verzekerd bedrag en de looptijd van de verzekering.

Kan de verzekering tijdens de looptijd gewijzigd worden?
De verzekering kan tijdens de looptijd gewijzigd worden. U dient er echter wel rekening mee te houden dat iedere wijziging die te maken heeft met het te verzekeren bedrag in principe wordt gezien als het afsluiten van een nieuwe verzekering. Dit betekent, dat u het hele proces weer in moet en er gezondheidswaarborgen gesteld moeten worden conform de dan geldende keuringsgrenzen. Hebben er zich op gezondheidsgebied bepaalde situaties voor gedaan, dan kunnen die situaties directe gevolgen voor dekking en/of premie hebben. Indien u slechts een kortlopende dekking in het vooruitzicht heeft, is het wellicht verstandiger te kiezen voor een dekking met een variabele premie. U heeft dan ieder jaar opnieuw de mogelijkheid om de polis conform uw wens aan te passen.

Wat is een gelijkblijvende overlijdensrisico verzekering?
Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering bent u gedurende de gehele looptijd verzekerd voor hetzelfde vaste bedrag. Op welk moment u ook overlijdt, uw nabestaanden krijgen altijd hetzelfde kapitaal uitgekeerd. Hiervoor betaalt u gedurende de looptijd een vaste verzekeringspremie.

Geen opmerkingen: