zondag, augustus 20, 2006

Levensverzekering

Een ongelukje in uw privéleven is snel gebeurd, maar soms zijn de gevolgen van zo’n levensongeval jammer genoeg zwaar. Speelt die lelijke val van de trap u toch meer parten dan gedacht? Bent u het slachtoffer van een gewelddadige overval of een zware medische fout? De levensverzekering vergoedt u of uw familieleden bij blijvende invaliditeit of overlijden: vaak een broodnodige aanvulling op de tussenkomst van uw verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering.


Waarom ?
De Levensverzekering verzekert u en uw gezin tegen de gevolgen van zware ongevallen in uw privéleven. Voorvallen waarbij de aansprakelijkheid van derden moeilijk of niet vast te stellen is.

Wat ?
De schade van economische, morele en zelfs esthetische aard bij blijvende invaliditeit of overlijden


Veel gestelde vragen bij het afsluiten van een levensverzekering:
Ik wens mijn levensverzekeringscontract af te kopen. Moet ik hiervoor het akkoord vragen aan de begunstigden?
Het recht op afkoop is een persoonlijk recht van de verzekeringsnemer. Dit wil zeggen dat noch zijn echtgeno(o)t(e), noch zijn begunstigde, noch zijn schuldeisers dit recht kunnen uitoefenen.
Het recht op afkoop van de verzekeringsnemer is echter gebonden aan het akkoord van de begunstigde wanneer deze laatste deze aanduiding heeft aanvaard volgens de formaliteiten voorzien in de Belgische wet.
Indien de verzekeringsnemer zijn recht op afkoop wil behouden ondanks de aanduiding van begunstiging, kan niets hem ervan weerhouden om de begunstigde niet op de hoogte brengen van de aanduiding, of eenvoudigweg om niet over te gaan tot de officiële aanvaarding van begunstiging door de begunstigde.

Waarom mensen een levensverzekering afsluiten. De meest voorkomende redenen zijn:
- Aflossen van schulden bij overlijden
- Sparen voor toekomstige lasten (bijvoorbeeld een studieverzekering)
- Verzorging van nabestaanden bij overlijden
- Een inkomen voor de oude dag (pensioen aanvulling)
- Aflossen van hypotheek schuld (Kapitaalverzekering Eigen Woning)

Geen opmerkingen: