woensdag, mei 09, 2007

Meeste kunst in privé-bezit is niet verzekerd

Meeste kunst in privé-bezit is niet verzekerd
Nieuwe kunstverzekering voor particulieren

Amsterdam, 9 mei 2007. - Er komt in Nederland een nieuwe verzekering voor kunst, die in bezit is bij particulieren. De verzekering wordt afgesloten via www.mijnkunstverzekering.nl en biedt als extra service een gratis waardebepaling. De meeste particulieren die kunst in huis hebben, weten niet dat hun huidige verzekeringen niet toereikend zijn, in geval van diefstal of brand.

De bestaande inboedel- en kostbaarhedenverzekeringen bieden meestal beperkte dekking voor kunst. In Nederlandse privé-woningen bevindt zich naar schatting voor honderden miljoenen euro's aan kunstobjecten die niet of onvoldoende verzekerd zijn. Pas op het moment dat er schade is, ontdekken particuliere kunstverzamelaars dat ze met een flinke strop komen te zitten.

Mijnkunstverzekering.nl wil hieraan een einde maken. Tegen een gunstig tarief (veelal lager dan het tarief voor de inboedelverzekering) kan iedere particulier zijn of haar kunstcollectie verzekeren. De collectie wordt gratis gewaardeerd en kan online beheerd worden door de klant.

Samenwerking met Axa
Classicus BV introduceert mijnkunstverzekering.nl in samenwerking met Axa Art, dat deel uitmaakt van de Groep Axa, een zeer ervaren verzekeraar op dit gebied. Classicus streeft ernaar uitsluitend met eersteklas verzekeraars samen te werken die vertrouwd zijn met de risico's die in dekking worden genomen.

Over Classicus
Classicus BV is opgericht door Bart-Jan Kastrop, die langjarige ervaring heeft in het verzekeren van kunst, onder andere als directeur van Masterpiece Nederland BV. Classicus Private Insurance is gespecialiseerd in het verzekeren van de bezittingen van vermogende particulieren. Naast mijnkunstverzekering.nl wordt een aantal online toepassingen ontwikkeld voor particulieren die in het bezit zijn van een bijzondere inboedel en andere kostbare bezittingen. Te denken valt hierbij aan oldtimers, jachten, en juwelen.
Classicus richt zich met online toepassingen op de doelgroep van particulieren die te omschrijven is als 'emerging wealth'. Deze groep heeft vaak (onverzekerde) kostbaarheden in bezit. Het kenmerk van de online applicaties is: op eenvoudige wijze goed en voordelig verzekeren.


Nadere informatie
Indien u meer wilt weten over www.mijnkunstverzekering.nl, of een gesprek met Bart-Jan Kastrop wilt, kunt u bellen met Sander Simons Producties, 020 - 42 789 01.

Geen opmerkingen: