vrijdag, april 27, 2007

ZLM Verzekeringen beste woonverzekeraar

Verzekeraars van woonhuizen en inboedels krijgen van hun klanten gemiddeld een ruime voldoende (6,8). De regionale verzekeraar ZLM Verzekeringen wordt als beste gewaardeerd, gevolgd door FBTO en Univé. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.

Over het algemeen zijn consumenten tevreden over hun inboedel- of opstalverzekeraar. Gemiddeld geven zij hun verzekeraar een 6,8. De hoogste waardering (7,9) is voor ZLM Verzekeringen, een verzekeraar die alleen actief is in Noord-Brabant en Zeeland. ZLM Verzekeringen scoort met name hoog (8,0) op de aspecten klaarstaan voor de klant en beloften nakomen. De beste landelijke verzekeraar is FBTO Achmea (7,3). Reaal (6,4), RVS (6,4) en Erasmus (6,3) krijgen van hun klanten de laagste waardering.

Independer voert sinds mei 2005 een permanent klanttevredenheidsonderzoek (Independer Consumenten Monitor) uit onder bezoekers die een vergelijking maken van woonverzekeringen op de website. Alle bezoekers wordt gevraagd naar de dienstverlening van de verzekeraar, waar ze op dit moment een woonverzekering hebben lopen.

De resultaten van dit onderzoek hebben betrekking op de periode 1 januari 2006 t/m 15 april 2007. In die periode gaven iets meer dan 15.000 mensen hun mening over hun verzekeraar.
Bezoekers kregen de volgende vragen voorgelegd:
Heeft u een woonverzekering?
Hoe waardeert u uw verzekeraar op de volgende punten:
Klaarstaan voor de klant
Beloften nakomen
Schade-afhandeling

Klik op onderstaande link om de resultaten na te lezen:
www.independer.nl/nieuwsbrief/ICMWonen2007.pdf

Geen opmerkingen: